top of page

Hoe begin je aan een wervingswebsite die verbinding maakt?

Job site mobile

In de dynamische wereld van talentwerving speelt uw wervingswebsite een cruciale rol bij het vormgeven van de eerste indruk die kandidaten van uw bedrijf krijgen. Laten we ontdekken hoe u deze digitale ruimte kunt omvormen tot een gastvrij platform waar uw employer brand niet alleen schittert maar ook resonantie vindt met de kernwaarden van uw organisatie.


Hier zijn enkele hands-on tips om uw website te laten stralen en sollicitanten een positieve ervaring te bieden, zelfs als de eerste match niet meteen plaatsvindt.


1. Een Levendig Employer Brand

Stel u voor dat uw homepage een levendige verzameling is van beelden en authentieke verhalen die de cultuur binnen uw organisatie weergeven. Een carrousel van medewerkers die hun passie en betrokkenheid delen, geeft sollicitanten direct een kijkje in de dagelijkse bedrijfsdynamiek. Dit brengt niet alleen de bedrijfscultuur tot leven maar creëert ook een persoonlijke connectie.


Onderzoek uitgevoerd aan de Universiteit van Warwick benadrukt dat een goed opgebouwd employer brand aanzienlijk de kans vergroot dat kandidaten besluiten te solliciteren.


2. Navigeer Intuïtief door Vacatures

Uw vacaturepagina moet een georganiseerde bibliotheek zijn waar kandidaten intuïtief kunnen rondkijken. Denk aan een slimme zoekbalk die suggesties doet terwijl kandidaten typen, waardoor ze naadloos door de beschikbare functies kunnen bladeren. Het doel is om een gestroomlijnde zoekervaring te bieden, waardoor kandidaten snel vinden wat ze zoeken.


Het onderzoek van Talent Board illustreert dat een geoptimaliseerde zoekervaring direct verband houdt met de tevredenheid van kandidaten.


3. Vereenvoudig het Sollicitatieproces

Niets is ontmoedigender dan een ingewikkeld sollicitatieformulier. Vereenvoudig het proces en verstrek duidelijke instructies om drempels te minimaliseren. Beeld u in dat kandidaten door een stapsgewijze sollicitatieprocedure worden geleid, als een gestructureerde wandeling door het aanmeldingsproces.


Uit een studie van Glassdoor blijkt dat een moeiteloos sollicitatieproces de voorkeur heeft van 60% van de sollicitanten.


4. Constructieve Feedback na Sollicitatie

Niemand houdt van afwijzing, maar het kan een leermoment zijn. Stel u voor dat u een automatisch gegenereerde feedback ontvangt, zelfs bij een afwijzing. Een persoonlijke e-mail die niet alleen de beslissing uitlegt maar ook concrete suggesties voor verbetering biedt, kan het verschil maken. Dit creëert begrip en opent de deur voor toekomstige interacties.


Onderzoek van CareerBuilder laat zien dat 64% van de kandidaten een negatieve sollicitatie-ervaring deelt met anderen. Het is dus van essentieel belang om deze negatieve mond-tot-mondreclame te vermijden.


5. Ontdek Alternatieve Kansen en Talentpools

Niet elke sollicitatie leidt tot directe selectie, maar dat betekent niet het einde van de weg. Wijs afgewezen kandidaten op andere mogelijkheden binnen het bedrijf en moedig hen aan zich aan te melden voor een talentpool. Stel u voor dat uw website een speciale sectie heeft met interne vacatures en groeimogelijkheden, wat aantoont dat uw bedrijf blijft investeren in ontwikkeling, zelfs als de eerste match niet perfect lijkt.


Het onderzoek "Internal Mobility: The Untapped Resource" van LinkedIn benadrukt dat het aanbieden van interne mobiliteit niet alleen de betrokkenheid van huidige werknemers vergroot, maar ook de organisatie aantrekkelijker maakt voor externe kandidaten.Door deze vriendelijke en doordachte tips toe te passen, creëert u niet alleen een positieve indruk op sollicitanten maar versterkt u dus ook uw employer brand.Auteur

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page