top of page

Relevant Rekruteren (01) - Introductie

Schrijf u in op de nieuwsbrief als u deze artikelreeks wenst te volgen. Elke maand verschijnen er twee artikels.

De artikelreeks voor Talent Acquisitie


Welkom bij de artikelreeks "Relevant Rekruteren".


visual talentacquisitie.be

Talent Acquisitie vandaag betekent meer dan ooit: "Talent werven in Transitie". Met informatie over de tendensen, toekomst & tools start ik bij daarom een informatieve artikelreeks die de traditionele boekaankondiging achter zich laat en zich richt op de wereld van "relevant rekruteren", want wat gisteren goed werkte, is vandaag mogelijks al achterhaald.


Deze reeks draait om het aantrekken en behouden van toptalent in een dynamische, maar krappe en uitdagende, arbeidsmarkt. Het idee is ontstaan uit diepgaande interesse in digitale rekrutering en de onwrikbare overtuiging dat creatieve innovatie nodig is om nieuwe benaderingen te omarmen - zoals een optimale sollicitatie beleving.

Met jarenlange betrokkenheid bij digitale HR-innovatie en talentwerving, heb ik de opkomst van nieuwe technologieën, veranderende verwachtingen van kandidaten en de groeiende behoefte aan innovatie in dit vakgebied van dichtbij mogen ervaren.


Omdat we op een kritisch punt zijn aangekomen waarbij rekrutering is geëvolueerd van een louter administratieve taak naar een strategische inspanning die de toekomst van organisaties vormgeeft, volstaat het niet meer om simpelweg vacatures te plaatsen en af te wachten. Het is tijd om proactief de regie te nemen in het aantrekken en behouden van toptalent. Maar... Hoe begin je daaraan?


'Relevant Rekruteren' onderzoekt een breed scala aan onderwerpen, van recruitment marketing en de cruciale rol van timing in het rekruteringsproces, tot de opkomst van soft skills als essentiële competenties en de verschuiving van diploma's naar vaardigheden. We gaan in op de trend van freelance en zelfstandige professionals en hoe organisaties moedig kunnen innoveren bij het aantrekken van talent.


Bovendien verdiepen we ons in de kracht van generatieve AI en onderzoeken we hoe geavanceerde AI-tools zoals Chat GPT kunnen bijdragen aan het rekruteringsproces. Ook behandelen we effectief KPI-beheer en de centrale rol van data-gedreven besluitvorming bij het aantrekken van talent.


Deze artikelreeks bevat talloze voorbeelden van creatieve innovatie en biedt inzicht in diverse digitale oplossingen die waardevol kunnen zijn in het rekruteringsproces.


'Relevant Rekruteren' richt zich op iedereen die betrokken is bij het aantrekken en behouden van talent, ongeacht of u een doorgewinterde Talent Acquisition Professional bent of aan het begin van uw rekruteringscarrière staat. Het doel is om uw denkwijze uit te dagen, u op de hoogte te houden van de nieuwste trends en u aan te moedigen om creatief te zijn in uw aanpak.


In essentie is 'Relevant Rekruteren' er niet alleen om u te informeren over veranderingen in de wereld van talentwerving, maar ook om u te laten zien hoe u flexibel kunt inspelen op deze veranderingen en uw rekruteringsinspanningen kunt optimaliseren.


Ik hoop dat deze artikelreeks u alvast zal inspireren en motiveren bij het aantrekken en behouden van het beste talent voor uw organisatie.


Met vriendelijke groet,


- Auteur

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page